Ellipal het Beste Alternatief voor Ledger

Dec 16, 2023

Recentelijk is Ledger, een prominente speler in de wereld van hardware wallets voor cryptocurrency, het slachtoffer geworden van een significante hack. Dit incident heeft een ernstige kwetsbaarheid blootgelegd, wat wijst op aanzienlijke beveiligingsproblemen binnen het bedrijf.

Bestel de Ellipal Titian 2.0 Cold Wallet hier

Het Begin van de Hack

De aanval begon toen een voormalige medewerker van Ledger het slachtoffer werd van phishing. Deze persoon ontving een ogenschijnlijk legitieme e-mail, zogenaamd van Ledger, klikte op een link en viel zo ten prooi aan de phishing-aanval. Dit leidde tot de uiteindelijke hack waarbij meer dan een half miljoen euro werd gestolen.

Bevestiging van de Kwetsbaarheid

Marion Pascal Gau, CEO van Ledger, bevestigde de kwetsbaarheid in de 'Ledger Connect Kit', een JavaScript-bibliotheek die websites verbindt met wallets op verschillende decentralized finance (DeFi) platforms. Het probleem was echter niet beperkt tot toepassingen van derden; het legde een fundamentele zwakheid in Ledger's systeem bloot.

Gevolgen van de Hack

De aanvallers wisten ongeveer 483.000 euro in diverse activa, waaronder UST en Ethereum, te accumuleren. Hoewel Tether (de organisatie achter de USDT stablecoin) ingreep na de cyberaanval en de gecompromitteerde wallets bevroor, bleef het probleem van de beveiliging een grote zorg.

Ellipal als Superieur Alternatief


ellipal tita with mobile app
Ellipal Titan - Nieuw uitgebrachte air-gapped cold wallet - Aanbevolen door Forbes

Gezien de zorgen over Ledger, komt Ellipal naar voren als een krachtig en veilig alternatief. Ellipal onderscheidt zich door zijn baanbrekende air-gapped beveiligingssysteem, wat inhoudt dat het fysiek geïsoleerd is van alle netwerken en daarmee immuun voor online aanvallen.
Ellipal overtreft Ledger op meerdere fronten:

  • Verbeterde Beveiliging: Ellipal's Titan model is niet alleen air-gapped, maar ook water- en stofbestendig, wat zorgt voor extra fysieke bescherming.
  • Gebruikerservaring: Met een duidelijke en gebruiksvriendelijke interface maakt Ellipal het gemakkelijk voor zowel beginners als ervaren gebruikers.
  • Ondersteuning voor Diverse Cryptocurrencies: Net als Ledger biedt Ellipal ondersteuning voor een breed scala aan cryptocurrencies, maar met een toegevoegde laag van beveiliging.

Vergelijkingstabel

KenmerkLedgerEllipal
BeveiligingHoogZeer Hoog
ConnectiviteitUSB, Bluetooth (Nano X)Air-gapped
Ondersteunde CryptocurrenciesZeer BreedBreed
GebruikersinterfaceGebruiksvriendelijkIntuïtief
DraagbaarheidCompactMinder Compact
PrijsVariabelVariabel


Voordelen van Ellipal Boven Ledger

  • Geen Geschonden Gegevens: In tegenstelling tot Ledger heeft Ellipal geen geschiedenis van datalekken, wat betekent dat uw persoonlijke informatie veiliger is.
  • Fysieke Robuustheid: Ellipal's wallets zijn ontworpen om fysiek robuust te zijn, wat een extra niveau van veiligheid biedt dat Ledger mist.

Overstappen van Ledger naar Ellipal

De overstap van Ledger naar Ellipal is eenvoudig en gebruikersvriendelijk. Gebruikers kunnen hun cryptocurrencies veilig overdragen, wetende dat Ellipal superieure beveiligingsmaatregelen biedt.

Bestel de Ellipal Titian 2.0 Cold Wallet hier

ellipal with steel seed phrase case as an alternatief to ledger
Ellipal Titan with Steel Seed Phrase Case designed exclusively for your 24-word recovery phrase